Sri Lanka, az Indiai-óceán gyöngyszeme, nem messze az egyenlítőtől, ahol pálmafás tengerpartok, buja trópusi növényzet, teaültetvények, őserdei vízesések váltogatják egymást. A buddhista szentélyek, az ősi romvárosok misztikus kirándulásokra adnak lehetőséget. A boldogság szigetén, egzotikus környezetben Neked is egy csodás esküvői szertartásban lehet részed.

Az esküvő egy hagyományos Srí Lankai Poruwa ceremónia. A ceremónia időtartama kb. 45 perc, hihetetlenül sokszínű elemekkel. A ceremónián piros-fehér-ezüstbe öltözött tradícionális kandy táncosok és dobosok vezetik a párt a pódiumhoz, táncukkal űzik el a rossz energiákat és vonzzák a jó erőket. A pódiumra jobb lábbal kell fellépni, a vőlegény a bal oldalról, a menyasszony a jobb oldalról lép fel. Ha a menyasszony édesapja is ott van, ő adja át az arát a vőlegénynek. A ceremónia mester által átadott bétel leveleket eldobálja a pár a szélbe, mely az isteneknek szóló felajánlás. Ha a vőlegény fiútestvére jelen van, átnyújt egy nyakláncot, melyet a vőlegény a menyasszony nyakába helyez.

A menyasszony nagybátyja vagy a ceremóniamester – fonállal átköti a menyasszony és vőlegény ujjait, és áldott vizet locsol rájuk. Tradicionálisan a menyasszony édesanyja egy előre elkészített csésze tejet és tejberizst nyújt át a menyasszonynak, aki megeteti és megitatja a párját, majd viszont, a vőlegény is a menyasszonyt. Egy jókívánságokat éneklő szűzlánykórus is közreműködik, mely a tisztaságot és áldást énekli a párnak. Természetesen gyűrű húzás sem marad el. A poruwáról lelépve a kókuszdió kettévágása következik, melyen át kell lépni a párnak. Végül olajlámpát (vagy úszó mécsest) gyújtanak meg a ceremónia zárásaképp.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Download Premium Magento Themes Free | download premium wordpress themes free | giay nam dep | giay luoi nam | giay nam cong so | giay cao got nu | giay the thao nu